U bevindt zich hier: Startpagina » FinanciŽle administratie

De kosten van een boekhouder/adviseur

Boekhouden: het is een bijzonder weinig populair onderdeel van het ondernemerschap. Je zult niet de eerste zijn die daarom maar de hele boekhouding in een schoenendoos bij een boekhouder aflevert. Maar voor je begint; weeg eerst eens af wat een betere optie is voor jou en je bedrijf: zelf doen of uitbesteden en het samen doen?

Een goede boekhouder is ook jouw adviseur en is net zoals goed personeel. Deze kost je niets maar verdient geld voor je, denkt met je mee en staat voor je klaar wanneer je hem/haar nodig hebt. Bij Frank de Boekhouder zit je goed!

Het belang van een goede administratie;
Je administratie omvat alle gegevens over je onderneming die je op papier en/of elektronisch vastlegt. Het vormt de basis van de belastingaangiften van je onderneming maar ook die van jou persoonlijk. Is je administratie niet volledig, niet binnen een redelijke termijn te controleren of heb je hem niet lang genoeg bewaard, dan kan dat flinke boetes van de Belastingdienst tot gevolg hebben. En de Belastingdienst zal dan zelf je omzet en winst vaststellen en de verschuldigde belasting berekenen.

Waarom een goed georganiseerde administratie belangrijk is!
Een goede administratie geeft je een overzicht van hoe je bedrijf ervoor staat. Je inkomsten, uitgaven en winst staan op een rij en je ziet in één oogopslag of het betalingsgedrag van je klanten goed is. Daardoor kun je op tijd ingrijpen als het financieel wat minder gaat met je onderneming.

Je kunt natuurlijk je boekhouding zelf doen. Maar ook als Zzp-er of kleine ondernemer kom je er dan vaak al snel achter dat het toch iets ingewikkelder is als je dacht. Helemaal wanneer je ook nog eens een loonadministratie moet voeren. Als ondernemer wil jij je toch vooral richten op je zaak, het ondernemen, het binnen halen van opdrachten en het verkopen van je product? Daar verdien jij toch je geld mee!

Ook voor een paar factuurtjes per maand loont het zich om te kiezen voor Frank de Boekhouder!

Bij Frank de Boekhouder hoef je niet meteen een duur boekhoudpakket aan te schaffen. Net zoals onze heldere (maand) prijzen hanteren we ook voor deze boekhoudpakketten prijzen die passen bij jouw onderneming. In veel gevallen is dit zelfs helemaal gratis.

Bel: 010 3076136 of mail naar: mail@frankdeboekhouder.nl en laat je verder informeren hoe het ook voor jou makkelijker kan.

© 2018 Frank de Boekhouder - mail@frankdeboekhouder.nl - Telefoon +31 10 3076136